De podotherapeut in ons gezondheidscentrum is Merel van Kleij.
Zij is op vrijdag aanwezig.
Heeft u klachten aan de voet of voet gerelateerde klachten, dan kunt u een afspraak maken via: 088-454 77 00.


Podotherapeut

Een podotherapeut behandelt klachten aan de voet of voet gerelateerde klachten. Veel voorkomende voetklachten zijn voorvoetklachten, hielpijn en klachten aan de tenen.

Wanneer de stand van een voet afwijkend is kan dit ook invloed hebben op de houding van de rest van het lichaam. Zo kunnen de knieën anders komen te staan, vindt er een draaiing van de bovenbenen plaats, kantelt het bekken en kan de stand van de rug veranderen, met alle gevolgen van dien. Een afwijkende stand van de voet kan daarom ook knie-, heup- of rugklachten veroorzaken. Daarnaast behandelt de podotherapeut nagel- en huidaandoeningen aan de voet, denk hierbij aan ingegroeide nagels, likdoorns en wratten.

De podotherapeut is dé specialist als het om voeten gaat en kan een onderzoek verrichten om er achter te komen of u een afwijkende voetstand heeft en daarbij uw houding controleren. Aan de hand van het onderzoek en diverse geavanceerde metingen kunnen vervolgens de klachten behandeld worden door bijvoorbeeld steunzolen.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit de aanvullende pakketten. De kosten van podotherapie gaan daarom niet ten koste van uw eigen risico. U heeft tegenwoordig geen verwijzing meer nodig van een arts om naar de podotherapeut te gaan.


Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Voetencentrum Wender.